Stichting Leergeld Stichting Leergeld
Stichting Leergeld helpt onder andere bij deelname aan een schoolreisje, lid worden van een sportvereniging, de aankoop van een sportuitrusting voor de club of kleding van scouting, balletschoenen voor balletles of een fiets om ergens heen te gaan.
 
Hoe werkt het?
Als je je voor het eerst aanmeldt per mail, post of telefoon, nemen zij telefonisch contact met je op. Er worden wat vragen gesteld ter informatie en een afspraak gemaakt op korte termijn (meestal binnen een week) om bij uw gezin op bezoek te komen.
 
Er wordt van te voren aangegeven wie bij u op bezoek komt. Bij het huisbezoek wordt in eerste instantie verteld wat Stichting Leergeld kan doen voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Er wordt nagegaan of u wel gebruik maakt of bekend bent met andere uitkeringen of regelingen (bijvoorbeeld Regelrecht, alleenstaande ouderkorting) die gelden voor mensen met een laag inkomen. Ook worden uw gegevens opgenomen die nodig zijn voor het administratiesysteem.
 
Alle gegevens worden doorgegeven naar het kantoor waar het wordt verwerkt en de aanvragen worden beoordeeld. Bij een positieve beoordeling worden de activiteiten rechtstreeks aan de school, de vereniging etc. betaald. Voor het kopen van bijvoorbeeld voetbalschoenen krijgt u een cheque die u in de aangegeven winkel kunt gebruiken. De cheque wordt met bonnetje door de leverancier teruggestuurd, waarna Stichting Leergeld de rekening betaalt.
 
Stichting Leergeld loopt vanaf 2016 vanuit Klarenbeek-Voorst-Wilp in eerste instantie voor een jaar.
 
Voor meer informatie kunt u kijken op www.stichtingleergeld.nl.
terug